dimecres, 19 de novembre del 2008

HAMBURGUESA CIGALOT

Sense massa complicacions. Es tracta d'endrapar sense compliments.
I us preguntareu, amb què surt aquest ara? Una hamburguesa és una hamburguesa, no hi ha secrets.
Teniu raó, però mira, jo us la presento i si en traieu alguna idea, doncs goita, tot això que tenim...
Al gra.

Ingredients (1 persona):
  • una hamburguesa de carn de vedella i porc
  • 2 tires de bacó
  • una ceba mitjaneta
  • un grapat d'enciam
  • 3 rodanxes de tomàquet
  • una llesca de formatge (a mi m'agrada el de cabra)
  • un ou
  • pa d'hamburguesa
  • un polsim pebre
  • un polsim d'herbes de provença
  • ketchup
  • mostassa

Primer fregirem la ceba tallada a rodanxes i poc a poc, que quedi ben transparent i si s'emmarroneix una mica, millor. Jo no hi poso sal fins gairebé al final de la cocció.
La deixem a part.

Posem la planxa al foc i mentre s'escalfa, obrim el pa, hi posem un llit d'enciam i les rodanxes de tomàquet.






Empebrem l'hamburguesa i la posem a la planxa. Al gust. A mi no m'agrada que vermellegi però tampoc cal que ens quedi torrada. Oi que ens entenem?
Quan està feta, l'espolsem amb les herbes de provença i la col·loquem a sobre el tomàquet.



De seguida la tapem amb el formatge per que es desfaci una mica.



Posem el bacó a la planxa. Pim-pam que això és ràpid i a sobre el formatge.



Ara hi afegim la ceba que hem cuit abans.



Fem un ou ferrat i el posem a sobre la ceba.



Ketchup, mostassa i tapem.



A mi a la boca no m'hi cap i me la menjo amb forquilla i ganivet, deixant que rebenti l'ou i mulli tot el plat. Deliciós.
Recomano cervesa ben freda.



Salut i espero que se us posi la patata brava!

2 comentaris:

babydark ha dit...

MMMMMMMmmmmmmmm
cullons quina pinta!!!

alb ha dit...

Me chorrea la baba nen
que gueeenoooo