divendres, 21 de novembre del 2008

BISTEC DE POLTRE AMB PERNIL, ESPÀRRECS BLADERS I TORRADA DE FORMATGE DE CABRA

Això que és tant llarg, és un plat únic que es fa en 10 minuts, lleugeret i força complet.
Vé de la necessitat de provar el poltre. Em va semblar més dolç i d'un gust més agradable que la vedella, i per això vaig pensar que hi podríem afegir més sabors a veure què passava...


Ingredients (1 persona):
  • Un bistec de poltre
  • Un tall fi de pernil salat (i poso “pernil salat”, ni ibèric, ni enceball, ni nassos. Salat)
  • Un tall de formatge de rulo de cabra
  • 6 o 7 espàrrecs bladers
  • una llesca de pa de motlle (bimbo, panrico o el que sigui, però ben tendre)
  • sal
  • pebre
  • mostassa d'estragó
  • Oli d'oliva

Primer traurem les cues als espàrrecs. Els agafem a 2/3 parts de la llargada de l'espàrrec i el trenquem per on peta. Fa un soroll característic.
Els posem a un paella al foc amb un rajolí d'oli i el foc no massa alt. Els interessa que es coguin una mica però que quedin ben cruixents.

El bistec el salpebrem i el posem a la planxa ben calenta. Al gust.
Quan està fet el posem al plat i li pintem una capa de mostassa. Una mica, no massa ja que la mostassa hi dóna un gustet però no ha de predominar.

A la mateixa planxa hi coem el pernil. Es fa de seguida, el torrem una mica i deixem que es posi una mica blanc. Alerta, si el pernil és molt curat nanai, ja ho he avisat als ingredients...
Quan està fet, el posem a sobre el bistec.

Traiem les crostes del pa.

Retirem els espàrrecs i els posem al plat amb una mica de sal gruixuda i un raig d'oli.

A la mateixa paella on hem fet els espàrrecs, hi posem un raig d'oli. Quan és calent hi fregim el pà. Que ens quedi dauradet i es begui l'oli. No hem de posar massa oli, que si no ens embafarem massa.
Quan la torrada s'ha begut l'oli, la retirem i la posem al plat. Si encara hi ha oli, el retirem i deixem la paella seca.

Amb la paella calenta, marquem el formatge de cabra per les dues bandes. Just per que es començi a desfer. El retirem i el posem a sobre la llesca de pa.

Voilà!
Fàcil de veritat i molt bo, sobretot si us feu un mos amb un tall de bistec amb pernil, torrada amb formatge i un espàrrec. Mastegueu bé.

Recomano un vi negre no massa fort.

Salut i espero que se us posi la patata brava!